Voertuigdeelexperiment industrieterreinen in Tiel 2016-2018

-logo FlipenKlaar


                                   

Het concept 

  1. FlipnKlaar is een coöperatief ‘delen’ vervoersconcept met diverse voertuigen, die door alle communityleden in en bezoekers van ons gebied zijn te gebruiken met 1 druk op de knop via een app.
  2. Doel is één deel mobiltiteitssysteem voor heel rivierenland te realiseren van deur tot deur.
  3. We starten met het experiment in Tiel op de industrieterreinen Kellen, Medel, Latenstein, kantorenpark Westroijen en station Tiel. De primaire doelgroep van het experiment is: de circa 9000 medewerkers en de 450 bedrijven en bezoekers van deze locaties. Op elke locatie is een mobiliteitsknooppunt. Je kunt gebruik maken van: samen rijden (carpoolen), een deelauto, een elektrische fiets en een gewone fiets.
  4. Alle belanghebbenden kunnen een bijdrage leveren aan het coöperatief vervoerssysteem. Dit kan door: te investeren in euro’s, vervoersmiddel(en) in te brengen, te chaufferen, de administratie te doen, et cetera. Zo zet ieder zijn eigen talent in.
  5. Het experiment (coördinatie) start in de Dirk III Kwekerij: Dat wil zeggen dat we gezamenlijk al doende leren. Er is een klankbordgroep van gebruikers. We gaan ook kijken hoe we slim waarden kunnen uitruilen tussen alle belanghebbenden.

            Mijn rol is bedenker en beheerder van het experiment.                                                Dit experiment is van geleerd en is mede basis van CooperatieAuto   Social mediaWij bellen terug