Cooperatief Elektrisch Laadplein in Culemborg van klein initiatief groeit het naar een V2G Laadplein. Afbeeldingsresultaat voor cooperatieautoAfbeeldingsresultaat voor zonnepark marsmanweg
Wat in 2013 nog een grote droom was om een groot elektrische Laadplein te realiseren is in 2019 werkelijkheid geworden. Dit kon alleen door de droom vast te houden en door de droom te delen; zo werd het een gezamenlijke droom. Door de gezamenlijke droom heeft iedereen zijn schouders eronder gezet en werd het gematerialiseerd.  
Door het kindje/ de droom los te laten aan Coöperatie Vrijstad Energie wordt het nu goed beheerd en doorontwikkeld waar ik zeer dankbaar voor ben.    
Nu in 2020 wordt het elektrisch Laadplein opgewaardeerd naar een Vehicle to grid (V2G) laadplein, een slim laadplein. Door een samenwerking van Vrijstad Energie met de Gemeente Culemborg is er subsidie van Rijksdienst van Ondernemend Nederland om dit te realiseren.  
De volgende stap wordt om met CooperatieAuto's als eerste te gaan 'slimladen' testen en de verwachting is dat in 2021 of 2022 werkelijk het V2G kan worden ingezet.    


Social mediaWij bellen terug