De story van … Jan de Kock



2024 "Earthsmileshuis" & C.E.E.Center 

Het huis & centrum waar de Energietransitie vormt krijgt in het gebouw "de Brug"  locatie Zuiderhavenweg 6 in Tiel. Een 12 jarige wens is werkelijkheid te geworden. 

vanaf 2023 Het Nieuwe Samen Spel 

Na 10 jaar (van 2012-2022) als pionier te hebben gewerkt aan de maatschappelijke transitie en 24 jaar als ervaringsonderzoeker in menskunde en begeleider, heb ik de keuze gemaakt om deze kwaliteit  van mij ruim baan te geven. Dit houdt in dat ik mensen ga begeleiden die extra ondersteuning nodig hebben en bij willen dragen aan een duurzame en mensvriendelijke Aarde.  
Het pionieren is voorbij en we gaan bewezen concepten opschalen en samenbouwen om een duurzame en Mensvriendelijke Aarde.  Dankbaar ben ik voor alles wat ik heb mogen ontvangen tijdens mijn omwenteling naar "Het Nieuwe Samen" van mij zelf. 


 

2012-2022 Theater College De Omwenteling

 

In 2012 ben ik helemaal voor de samenleving gegaan met het doel bij te dragen aan  duurzaamheid en een mensvriendelijke Aarde. Door betrokkenheid bij de herontwikkeling van de Gelderlandfabriek woon ik sinds 2015 in de ecologische wijk Lanxmeer in Culemborg samen met Baukelien Franken. 

 

Met een aantal andere bevlogen medemensen heb ik in 2013 de stichting opgericht en  de beweging Rivierenlanders-in-verbinding vorm gegeven.

In 2018 is het elektrische-auto-deelconcept CooperatieAuto ontstaan, wat nu een beproefd is. 


Ik heb vaak voor de troepen uitgelopen, was zoekende en heb daar veel van geleerd. Daar krijg je trouwens ook eelt van op je ziel maar het heeft me niet ontmoedigd, zeker nu ik merk dat het roer bij veel mensen om is doordat ze zich steeds bewuster worden van hun (leef)klimaat en dat dat hun leefomgeving verandert. 

Ik praat niet meer tegen dovemans oren. Bovendien weet ik na al die jaren beter hoe de samenleving werkt en hoe ikzelf in elkaar zit."


1964-2011  Het Oude Samen 


Opgegroeid in de Betuwe (Haaften), ik ben van 1964 en heb 25 jaar in de bouwwereld gewerkt. Bouwen zit in zijn bloed. Maatschappelijke betrokkenheid zit van huis uit in mijn genen en in de jaren 2002-2006 heb ik in de gemeenteraad van Buren gezeten.
 
Na die periode heb ik mij de vraag gesteld: hoe werkt het maatschappelijk systeem, wat past bij mij en wat wil ik bijdragen zodat het beter wordt?

 


 


Social media



Wij bellen terug