Toekomst visie  2020 /2050 


2020


Waar staan we nu als samenleving? We zitten in een overgangsfase waar de burger, de overheid, kapitaalverstrekkers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en scholen elkaar steeds meer gaan vinden in nieuwe samenwerkingen. 

Het is nog pril maar de eerste stappen worden gezet:

· Burgers zijn zichzelf beter aan het organiseren, worden steeds meer zelfredzaam en er ontstaan nieuwe netwerken/ collectieven. 

· De overheid trekt zich terug van diverse voorzieningen en gaat alleen faciliteren. Zoekt zijn nieuwe rol. 

· Kapitaalverstrekkers gaan meer en meer kijken vanuit sociale en ecologische waarden dan alleen economische waarden. 

· Bedrijven en zelfstandige ondernemers gaan steeds meer samenwerken om nieuwe businesscases samen te bouwen. 

· Scholen gaan steeds meer samenwerken met de omgeving. 

Wij zien dat het alleen niet meer gaat en zijn samen aan het leren hoe eigen belang en collectief belang elkaar kunnen versterken. Een samenwerkend netwerk/collectief wordt steeds meer de nieuwe manier van werken.


2050


We delen veel met elkaar, alle bovengenoemde partijen werken met elkaar samen. We hebben echt een samenleving die duurzaam is in alle facetten. Of het nu om energie, Samenkracht, voedsel , vervoer, grondstoffen, werkgelegenheid of inkomenszorg gaat. De kringloopeconomie is een feit. Welzijn van de mens staat voorop en de aarde wordt duurzaam beheerd. We denken alleen op lange termijn met onze beslissingen.  

Verbindend communiceren met elkaar is algemeen goed geworden. 


2020 / 2050


Maar ja, hoe komen we samen naar een samenleving van nu naar de toekomst. Want zekerheden bestaan niet meer. Het is samen in het diepe duiken. Niet weten hoe de weg eruit ziet. Dit kunnen we alleen als we echt gaan samenwerken met elkaar als burgers, overheid, bedrijven, banken en scholen. Kennis en potentieel is er voldoende. Het slim koppelingen en op lange termijn denken moet worden gestimuleerd en in gang worden gezet.

Holistico is de onafhankelijk Holistic Wegvoorbereider die u kan laten inzien dat u de weg naar 2050 nu al in kunt slaan. Delen kunnen we nu en elke stap die wij nu al doen draagt bij aan ons welzijn en van onze kinderen en kleinkinderen.Social mediaWij bellen terug