Mijn Weg naar Samenkrachtinzicht


Terugblik 


Door in 2011 te zeggen ik ga helemaal voor duurzaamheid en energetische menskunde heb ik persoonlijk de nodige ervaring opgedaan in samenwerken. Dit is een pad van vallen en opstaan jezelf meerdere keren tegen komen. 

Als praktisch mens en bouwer kwam ik terecht bij Academisch geschoolde mensen die veel onderzoeken en veel praten en overleggen. Als bouwer weet je ongeveer wat je moet bouwen want er is een voorbereiding groep die er over nagedacht heeft wat dient te te worden en wat mag het ongeveer kosten.Als bouwer kom je erbij en ga je kijken of dat te realiseren wat er is bedacht.

Dit compleet anders ik had een droom maar hoe dat in de vorm gezet dienende te worden wist ik niet. Ik ben gewoon op weg gegaan.In 2013 is het in de vorm gezet door dat we met 5 mensen in Rivierenland is stichting Dirk III opgericht. We hebben 6 inspiratie bijeenkomsten georganiseerd en een hele beweging op gang gezet wat nu een hele cluster is geworden met 220 actieve Rivierenlanders in Verbinding met diverse Coƶperaties.  Dit zijn de Gebiedscooperatie Rivierenland, Windmolens bij Deil, Energie Samen Rivierenland De Fruitmotor en CooperatieAuto en meerder initiatieven die daar bij horen. 

Door diverse zaadje die we hebben geplant op diverse plekken in er voedende Waarden gekomen op diverse gebieden en samen werkingen wat resulteerde in netwerk van 2300 mensen die actief zijn in dit werkveld.  

De les 


De breuk tussen de 5 mensen in het stichting Dirk III starten bijna ook gelijk het oprichten van de Gebiedscooperatie Rivierenland. Dat heeft geresulteerd dat we met 3 mensen in de stichting overblijven en in 2018 is stichting Dirk III opgeheven. De taak zat erop. Nu terug kijken zijn we trots welke beweging er op gang gezet is. Hierdoor is stichting Johanna II & Johannafonds opricht en heeft werk door gezet van Stichting Dirk III. Deze naam was toen goed maar ik durfde het toen nog niet aan de naam stichting Earthsmiles te noemen. In mei 2020 wordt het stichting Earthsmiles.

Wat hen daar allemaal van geleerd werk slim samen in kleine cellen heb samen een hogere doel als het moeilijk gaat zet dan even een stap terug. Reflexteer samen als de tijd er voor rijp is en ga verder in nieuwe vorm samen of neem afscheid van elkaar en wens elkaar het goede. 

Resultaat nu dat je heel veel samenkracht kan creĆ«ren in als rust en de tijd neemt gewoon doorgaat dan komende voedende waarden gewoon in het netwerk op de plek waar ze horen. 

Mijn droom om samen iets te bouwen in 2011 is helemaal geslaagd Samenkrachtinzicht te integreren in mijn werk en leven. Nu 2020 heb ik besloten deze kennis te gaan delen. Zodat er veel meer nieuwe zaadje worden gezaaid die door het steeds grotere netwerk sneller en van hogere kwaliteit geoogst kunnen worden.   

Heel veel dankbaarheid naar iedereen die hierin heeft bijgedragen om dit hier te mogen delen. 

    

Social mediaWij bellen terug