Jan de Kock wint Gelderse Groene Lintje

CULEMBORG Zaterdag 9 september ontving Culemborger Jan de Kock het Gelderse Groene Lintje uit handen van GroenLinks Tweede Kamerlid Suzanne Kröger. De uitreiking werd drukbezocht door GroenLinks-leden en vond plaats in De Witte Molen in het Sonsbeekpark in Arnhem. Jan was een van de acht genomineerden die allemaal op indrukwekkende wijze hun sporen verdiend hebben in het vergroten van milieu-, dier- en natuurvriendelijkheid.

Het is de eerste keer dat het Gelderse Groene Lintje wordt uitgereikt. De organiserende provinciale afdeling is vastbesloten er een traditie van te maken, zoals dat ook bij veel lokale afdelingen al het geval is. De jury bestond uit de leden van de Provinciale Statenfractie van GroenLinks.

De jury koos voor Jan de Kock vanwege 'de initiatieven die hij neemt op het gebied van energietransitie, zoals de gebiedscoöperatie Rivierenland en recent de aanleg van het zonnepark op Parkeerterrein Marsmanweg in Culemborg. Hij is uiterst succesvol in het opzetten van lokale energiecoöperaties die van groot belang zijn om de betrokkenheid van burgers te vergroten. Hij heeft een duidelijke bovenregionale impact op een voor Gelderland en GroenLinks zeer belangrijk terrein. Jan zet zaken in gang die de politiek niet voor elkaar krijgt.' Meer informatie over de initiatieven van Jan zijn te vinden op www.rivierenlandinverbinding.nl.

Social mediaWij bellen terug

Diensten
Algemene voorwaarden
Bereikbaarheid
Holistico
Deel Vervoer
Algemene voorwaarden
AdresgegevensOver mij
Leefomgeving
Privacy statement
Contactformulier
Projecten
Helen Vieren
Disclaimer
Routebeschrijving
ReferentiesMVO nevenactiviteiten

Bij Holistico staat duurzaamheid centraal. Alles wat we doen, doen we
met eerlijke intenties en de wens om mooie dingen te maken die inspireren.
Onze missie bestaat uit het creëren en ontwikkelen van originele oplossingen.